Janinka napisał:Gdy dziś mam styczność z Invoice Digitizer i pomyślę sobie jak na studiach dorabiałam w biurze rachunkowym przy wprowadzaniu dokumentów do systemu to jestem wdzięczna za takie nowinki systemowe, które ułatwiają pacę. Zamykanie roku, kwartał czy miesiąca nie jest już takie stresujące bo wszystkie dokumenty w firmie są na bieżąco wprowadzane i księgowane, nie ma już opóźnień jak kiedyś.
blik44 napisał:Janinka napisał:Gdy dziś mam styczność z Invoice Digitizer i pomyślę sobie jak na studiach dorabiałam w biurze rachunkowym przy wprowadzaniu dokumentów do systemu to jestem wdzięczna za takie nowinki systemowe, które ułatwiają pacę. Zamykanie roku, kwartał czy miesiąca nie jest już takie stresujące bo wszystkie dokumenty w firmie są na bieżąco wprowadzane i księgowane, nie ma już opóźnień jak kiedyś.
To się nazywa postępKiedyś to wszystko robiło się ręcznie, każdy papierek w segregatorze i trzeba było pilnować, by nic nie zginęło. Bo to było warte złoto. A teraz wszystko w komputerze, w chmurze i działa to dużo sprawniej. Łatwo poszukać, łatwo się odnieść do danej sprawy. Skontrolować. A kiedyś? Pamiętacie szukanie kosztów po teczkach z pięciu lat wstecz? Koszmar. A w dużych firmach, gdzie wszystko składując w kartonach, w magazynie, bo nigdzie się taka ilość materiałów nie mieści. Szok.
KonradW napisał:blik44 napisał:Janinka napisał:Gdy dziś mam styczność z Invoice Digitizer i pomyślę sobie jak na studiach dorabiałam w biurze rachunkowym przy wprowadzaniu dokumentów do systemu to jestem wdzięczna za takie nowinki systemowe, które ułatwiają pacę. Zamykanie roku, kwartał czy miesiąca nie jest już takie stresujące bo wszystkie dokumenty w firmie są na bieżąco wprowadzane i księgowane, nie ma już opóźnień jak kiedyś.
To się nazywa postępKiedyś to wszystko robiło się ręcznie, każdy papierek w segregatorze i trzeba było pilnować, by nic nie zginęło. Bo to było warte złoto. A teraz wszystko w komputerze, w chmurze i działa to dużo sprawniej. Łatwo poszukać, łatwo się odnieść do danej sprawy. Skontrolować. A kiedyś? Pamiętacie szukanie kosztów po teczkach z pięciu lat wstecz? Koszmar. A w dużych firmach, gdzie wszystko składując w kartonach, w magazynie, bo nigdzie się taka ilość materiałów nie mieści. Szok.
No dokument w wersji cyfrowej jest lepszy. mniej zajmuje, można dłużej przechowywać, jest trwalszym nośnikiem. I łatwiej nad nim stanowić kontrolę. Inna sprawa, ze to jest bardziej dostępne medium. No i samo przeszukiwanie dokumentów w takiej formie, a w wersji tradycyjnej, to kompletnie inna bajka. Tego nie da sie kompletnie porównać. Invoice Digitizer też tutaj daje fajne możliwości, które sie przydają po czasie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości