Strona 5 z 14

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 25 Lis 2017 11:14
przez ssabina
No dokładnie, nikt nie mówił że będzie łatwo ale moim zdaniem warto :) Postaraj się tylko zaopatrzyć w dobrej jakości sprzęt, bo to jedna z najważniejszych rzeczy moim zdaniem. Na przykład Winterhalter ma dobre zmywarki, z czystym sumieniem polecam bo u nas już od dawna świetnie się spisują

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 27 Lis 2017 15:24
przez hans44
Wiadomo jak to jest w nowym mieście – nie wiesz, co się gdzie znajduje, jesteś nieśmiały, no i oczywiście nie potrafisz zagadać do żadnej dziewczyny. Nie martw się, w końcu jest http://www.escortsoflondon.com Tam nie tylko znajdziesz fajne laski, ale też miło spędzisz czas.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 28 Lis 2017 10:19
przez vera
Myślę, że może się przydać, więc polecam poczytać poradnik http://www.lrspoland.pl/poradnik-it-w-gastronomii-cz.2,144.html. A poza tym na początek warto przejrzeć jakie są systemy pracy w gastronomii i wybrać coś odpowiedniego dla siebie. :)

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 29 Lis 2017 12:01
przez smile
Jeśli ma się pasję i wiedzę w tym kierunku, to myślę, że bez obaw można dać radę. :P Jak dla mnie najlepiej zaopatrzyć się w coś porządnego jak program szef http://gastro.pl/

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 06 Gru 2017 22:53
przez Mikruss
ssabina napisał:No dokładnie, nikt nie mówił że będzie łatwo ale moim zdaniem warto :) Postaraj się tylko zaopatrzyć w dobrej jakości sprzęt, bo to jedna z najważniejszych rzeczy moim zdaniem. Na przykład Winterhalter ma dobre zmywarki, z czystym sumieniem polecam bo u nas już od dawna świetnie się spisują


Nigdzie nie jest łatwo, więc czemu by miało być w gastronomii? Tylko w programach pani G. wystarczy usmażyć fikuśnego kotleta i już jesteśmy królami życia :) Co do sprzętu, to się zgadzam, jest ważny, o ile nie najważniejszy. Koszt spory - co najmniej - więc warto wybrać dostawcę, u którego znajdziesz dobrą relację ceny do jakości. Tu mogę polecić a'Gusto - agusto.pl - mają całe wyposażenie do restauracji, w dobrej cenie i jakości :)

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 25 Sty 2018 12:18
przez ignacyy91
Początki w gastronomii nie są łatwe. na wszystkim trzeba oszczędzać. Dobrym pomysłem będzie wzięcie większego, droższego sprzętu w leasing, natomiast mniejszy można tanio kupić w sieci, tu https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/ ... i-wydawcze jest trochę ciągów wydawniczych niezbędnych w każdym lokalu.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 30 Mar 2018 15:16
przez KarinaM
Ja tak ze swojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że ogromnie ważne jest to, aby od samego początku współpracować z dobrymi dostawcami różnych produktów.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 15 Kwi 2018 11:25
przez Mendzelejew001
Początki są najgorsze wiadomo. Ale trzeba się też i na to przygotować. Ja bym zaczął od odpowiedniego, profesjonalnego sprzętu i bardzo dobrej jakości produktów, w gastronomii jest to bardzo istotne. Takie rzeczy można zamówić na stronie http://savpol.pl Jak o to zadbacie to początek nie powinien być wcale taki trudny :)

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 25 Kwi 2018 08:22
przez visnia
Początek pracy w gastronomii, to wiele wydatków. Jednakże wychodzę z założenia, że lepiej zainwestować w lepsze sprzęty. To samo tyczy się terminala. Jeśli miałabym wam coś polecić ze swojej strony, to z pewnością byłby to ten terminal Zebra MC67 cena . Świetna jakość, cena również atrakcyjna - będziecie zadowoleni.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 25 Kwi 2018 11:18
przez Ferry
Oczywiście znów temat jak przysłowiowa rzeka. Warto jednak uwzględnić kilka ważnych kwestii.