Strona 3 z 14

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 27 Kwi 2016 08:59
przez Legulas
Jeśli posiadacie biznes gastronomiczny, to sprawdźcie solanki do mięs kulinarnych z Tonato.pl. Wydaję mi się, że dobrze byłoby zainwestować w produkcję własnych wyrobów mięsnych. Jeśli do tego postawicie na dobrą reklamę lokalną, to macie bardzo duże szanse na powodzenie tego przedsięwzięcia.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 29 Kwi 2016 21:22
przez dominika7
Witam.
Gdy będziesz będzie potrzebna reklama restauracji można wykorzystać takie stoiska http://www.hurtowniadruku.pl/index.php/ ... promocyjne .Promocje w takim wykonaniu dają największe możliwości reklamowe i pozwalają na bardzo szybkie zdobywanie nowych klientów w niezwykle krótkim czasie

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 02 Cze 2016 20:51
przez Ajlar
Jesli chodzi o poczatek w branzy gastronomii, to na pewno trzeba sie skupic na wyposazeniu restauracji naszej. Pomoc moze nam w tym firma http://www.gort.pl/, ktora albo zaprojektuje nam np bar, albo doradzi w tym, co trzeba kupic za wyposazenie, jakie i je nam w atrakcyjnej cenie - umozliwi nabyc.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 09 Cze 2016 22:58
przez sajonara
No właśnie, bez wyposażenia Sanepid nie dopuści lokalu do produkcji. To dotyczy nie tylko wyposażenia do przetwarzania żywności, ale także dotyczy warunków przechowywania jej. Do podstawowych urządzeń będzie więc należeć dobra chłodnia, gdzie produkty spożywcze będą miały swoje miejsce i swoją temperaturę. Potrzeba do tego solidnego profesjonalnego agregatu, zależnie od wielkości chłodni jak ten: http://technocold.pl/agregaty-chlodnicze

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 10 Cze 2016 22:27
przez cookie
Zawsze możesz również skorzystać z oferty firmy, która jest w stanie ładnie zaaranżować pomieszczenie. Jest np. od tego studio http://www.designas.pl/

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 09 Lip 2016 11:49
przez Wasyl369
Jak już będziecie mieli piękne pomieszczenie, to koniecznie wstawcie tam dystrybutor z nestle waters: https://getfresh.pl/kontakt. Taki łatwy dostęp do wody dla wszystkich, którzy przebywają na terenie bdynku, jest bardzo przydatny!

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 21 Sty 2017 10:37
przez Kenis
Dobrze byłoby zapytać jakichś specjalistów o dobór sprzętu, żeby się nie okazało, że za kilka miesięcy będziesz go serwisować albo kupować nowy. Zajrzyj do nich https://www.restartagd.pl/ i umów się na żeby Ci doradzili. Pewnie dużo nie będzie to kosztować, a oni serwisują agd na co dzień, więc wiedzą co się psuje.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 22 Sty 2017 10:28
przez Małgorzata85
Niektórych sprzętów nie opłaca się kupować bo można wydzierżawić. Np takie maszyny do lodów http://www.automatydolodow.com.pl/autom ... -swiderkow - koszt dzierżawy jest zdecydowanie niższy niż zakup nowej. Ponadto dzierżawiąc od firmy masz już jasność gdzie szukać serwisu czy pomocy technicznej.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 05 Lut 2017 13:10
przez Anegdota
Otwieranie punktu gastronomicznego to spory wydatek. Najdroższe sa zawsze sprzęty a ich trzeba kupić sporo. Ja zaopatrywałam się w sklepie Multi Gastro https://multigastro.pl/ . Mają szeroką ofertę i bardzo dobre ceny. Firma oferuje kompleksowe wyposazenie - można u nich kupić w zasadzie wszystko. Wczesniej myślałam o odkupieniu od kogoś uzywanych maszyn ale co nowe to nowe - zalezało mi na gwarnacji i dobrej sprzecie dobrej jakości.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 21 Lut 2017 21:28
przez fiona45
W gastronomi powinna być dobra, aromatyczna herbata i kawa, aby przyciągała klientów. Herbatę polecam kupić na: http://www.herbapol.com.pl/produkty/spozywcze/herbaty . Firma ta ma wiele ciekawych z owoców produktów, które warto wykorzystać w biznesie. Takie smaki lata w ziemie to super zachęcenie innych do posiedzenia i pogadania z znajomymi i kawałku ciasta.