Strona 1 z 14

gastronomia początki

PostWysłany: 06 Mar 2014 21:11
przez sylwia4012
Zakładam właśnie swój biznes i mam wiele pytań związanych z wyposażeniem i towarem do gastronomii. Znalazłam już sprzęt do kuchni, meble i wyposażenie. Czekam na dostawy. Teraz zastanawiam się nad dostawcami mrożonek (chodzi mi o frytki i produkty tego typu, zdrowe, w miarę, naturalne i sprawdzone. Znalazłam http://www.farmfrites.pl , opinie rewelacyjne i smak też *jadłam od nich frytki belgijskie). Ma ktoś może inne pomysły, czy może to dobry wybór (tak myślę)

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 05 Kwi 2014 09:03
przez Natasza
ja tam wolę jakies zdrowsze jedzonko, ale frytki nie sa złe

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 25 Lut 2015 12:10
przez Sebastian1578
Jeżeli jesteś początkująca w tej branży to proponuję szukać pomocy u bardziej doświadczonych. Zobacz sobie katalog obejmujący swoim zakresem gastronomię i hotelarstwo. Uzyskasz tam niezbędne informacje. Zajrzyj sobie na stronę http://www.horeca.pl/katalog_firm/?kid=2&xid=212&xxid=265 Też się podpieram ich katalogiem w swojej działalności. Pozdrawiam :)

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 28 Lut 2015 22:36
przez igregor
Kup partie testową, sprawdzisz dokładanie.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 03 Cze 2015 09:56
przez Sebastian1578
W sumie warto przetestować jakieś próbki. Zawsze przynajmniej będziemy mieli pewność co zamawiamy.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 03 Cze 2015 11:43
przez burn
Z niezbędnych akcesoriów to dopisz jeszcze do listy pojemniki na chleb i skrzynki na piwa czy napoje. Wydaje się być to szczegółem, ale po kilku miesiącach pracy dostrzeżesz ich przydatność. Nie każdy dostawca zostawi Ci takie pojemniki - często chcą je na wymianę, a tak po prostu przeładuje to do Ciebie.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 23 Cze 2015 17:58
przez cookie
Jak masz wszystkie niezbędne rzeczy jak: AGD, meble oraz przyrządy dogotowania trzeba zacząć myśleć nad tym, co będzie oferować lokal swoim klientom. Co do menu, to zależy jaka kuchnie będziesz oferował, ale napoje to może być kawa,herbata, woda mineralna. Może również być cydr http://cydrslowianski.pl/ dla kobiet.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 10 Sie 2015 15:35
przez JoannaR
Nie wybieraj pierwszego z brzegu dostawcy produktów spożywczych. Nic nie jest tak ważne w prowadzeniu gastronomi jak najlepszej jakości, wyselekcjonowane jedzenie. Zamawiaj małe partie i próbuj Ty, Twoja rodzina, znajomi. Wybierzcie coś co sami z przyjemnością zjadacie zanim zaserwujecie to swoim gościom. My w ten sposób po długich poszukiwaniach trafiliśmy na mięso Kebab od producenta http://www.kebab-alibaba.pl/. Jest świeże i dobrej jakości, niezbyt tłuste i dobrze przyprawione. To jest klucz do sukcesu a nie byle co, bo któryś dostawca zaproponował taniej niż inny.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 18 Sie 2015 17:21
przez Aga_szaga
Jak już otworzysz lokal koniecznie zmień dostawcę energii i gazu, by nie zjadły Cię wysokie rachunki które w gastronomi są nie do uniknięcia, ale skoro mamy możliwość ich obniżenie to warto z tego skorzystać.

Re: gastronomia początki

PostWysłany: 26 Sie 2015 16:40
przez Drochola
Ja miała poważny problem z urządzeniem kuchni w moim nowym lokalu. Moi pracownicy mieli dużo rad, ale nikt tak na prawdę nie zna się na urządzaniu nowoczesnej kuchni. Niby ja trochę wiem, ale przecież świat zienia się w takim tempie... Nie chcąc po pierwszym roku wszystkiego robić od nowa szukałam dostawcy, który będzie miał osiągnięcia w projektowaniu urządzaniu nowoczesnego wyposażenia kuchni. Znalazłam https://mmgastro.pl/. Przy projektowaniu sporo dyskutowaliśmy, więc się sama poduczyłam, ale szkolenie dla pracowników robili szkoleniowcy z MMGastro. Od nich też mam umowy na konserwację sprzętu. Nie obawiam się, że restauracja stanie z powodu niesprawności pieca konwekcyjno parowego czy szafy chłodniczej.